Fyzikální pokusy pro 4.třídy

22.04.2016 12:50

Ve čtvrtek 21.4. upořádali studenti GJKT David Klazar, Kateřina Blažková, Kateřina Slámová, Martina Loskotová a Dana Nováková společně s paní Mgr. Janou Pekařovou přírodovědný program pro žáky 4.tříd se zaměřením na fyzikální pokusy. Svým vystoupením naše čtvrťáky velmi zaujali a snad do budocnosti i povzbudili jejich zájem o přírodní vědy. 

Všem jmenovaným děkujeme a těšíme se na další setkání

 

A jak to viděli naši žáci? Za všechny Honza Hrdlička: 

Fyzikální pokusy

    Ve čtvrtek jsme měli v hodině přírodovědy fyzikální pokusy. Na návštěvu k nám do školy přijeli studenti gymnázia J.K. Tyla v Hradci Králové. Studenti nám ukázali ěkolik zajímavých pokusů, které jsme si s nimi mohli společně vyzkoušet. 

 

   První byl pokus se svíčkou. Svíčka měla na obou koncích knot. V prostředku svíčky byl zapíchnutý hřebík, který jsme položili mezi dvě plechovky. Když jsme zapálili svíčku na obou koncích, tak se začala houpat na obě strany. Pěkný pokus byl s bublinami. Do kýble s vodou na bubliny jsme dali trojúhelník a když jsme se na něj podívali, měl pod vodou jiný tvar. Měli jsme také pokus s elektrony. Když vezmeme brčko a otřeme si ho o vlasy, tak bude držet na zdi. Potom jsme měli pokus sezvukem. Točili jsme hadicí, které se říká husí krk. Čím rychleji jsme hadicí točili, tím byl zvuk hlasitější.

  Mě se nejvíce líbil pokus s brčkem, protože byl nejvíc legrační. Studenti na nás byli moc milí. Líbilo by se mi,  kdyby zase někdy příště přišli a ukázali nám další zábavné pokusy.

 

 

 

Fotogalerie: Fyzikální pokusy pro 4.třídy