Projektový den - Den evropských jazyků

28.09.2015 20:14

Vážení přátelé, už se vám někdy podařilo procestovat Evropu během jednoho jediného dopoledne?

Nám, ze základní školy na třídě SNP, se to v pátek 25. 9. 2015 tedy úspěšně zdařilo. V rámci pravidelných oslav Dne evropských jazyků se při projektovém dni totiž dvanáct z našich učeben proměnilo ve dvanáct různých evropských států.

Pozdravili jsme královnu ve Velké Británii. V Rakousku jsme zahlédli Romy Schneider. Viky, která k nám přišla z Ukrajiny, nám zazpívala krásnou písničku ve svém nádherném kroji. Navštívili jsme Koloseum v Itálii. Vyšplhali jsme na Eiffelovu věž ve Francii. Málem skuteční Řekové nám nabídli ochutnávku řecké kuchyně. Pozadu nezůstali ani Maďaři se svojí maďarskou klobásou. Své umění nám představil toreador se svým býkem ze španělské koridy. Objevovali jsme poklady Německa. Vyhřáli jsme se v prosluněném Chorvatsku, které kupodivu sousedilo s chladným severským Švédskem. A možná se nám příště podaří z Portugalska doplavit třeba až do Ameriky.

Na přípravě tohoto zajímavého dne spolupracovaly mladší děti z prvního stupně s těmi staršími z druhého stupně. Bylo vidět, že vzájemná spolupráce byla pro všechny nejen obohacující, ale i zábavná.

Moc děkujeme všem zúčastněným za pečlivou přípravu úžasných materiálů, prezentací i všeho dalšího. A už dnes se těšíme na další rok. Kdo ví, kam nás vítr příště zavane… 

Fotogalerie: Projektový den - Den evropských jazyků