Halloween

01.11.2015 13:29

Halloween

Přiblížil se nejstrašidelnější den v roce. Tajemný den, spojovaný s nadpřirozenými silami. A tak se mnoho našich žáků rozhodlo, že je na čase vyvětrat své děsivé převleky. Na školních chodbách jste pak mohli potkat čaroděje a čarodějky, duchy, kostlivce, zombie i mnohé jiné bytosti.

Některé maskované tváře byly k nepoznání - málem umělecká díla. Našim mladším strašidlákům pomáhaly zdokonalit zjev jejich starší strašidelné parťačky z osmých a devátých ročníků, které připravily o přestávkách mezi vyučovacími hodinami malování na obličej.

Ve venkovním prostoru mezi budovami prvního a druhého stupně se postupně během týdne začaly objevovat vyřezávané halloweenské dýně. Soutěž o tu nejhalloweenštější z nich jednoznačně vyhrála Anna Marie Kubicová z 5. C, které samozřejmě gratulujeme. Také všem ostatním tvůrcům moc děkujeme, protože i jejich výtvory by údajně měly chránit školu v tomto období před zlými duchy.

Halloween, původně keltský svátek, je pro děti velmi oblíbený a to hlavně v anglosaských zemích. My v České republice slavíme 2. listopadu Dušičky, památku zesnulých. V den, kdy vzpomínáme na všechny, kteří odešli z našeho světa, zapalujeme svíčky, jako symbol věčného života.