VOLBA PREZIDENTA ČR NA ZŠ SNP

18.01.2018 11:20

V pondělí 8. 1. 2018 se naše školní jídelna proměnila ve volební místnost. Žáci naší školy od 4. do 9. ročníku se stali voliči, kteří si mají za úkol vybrat svého nového prezidenta. Většina žáků se zodpovědně připravovala, ať už během diskuzí doma, ve škole, nebo i pomocí informací o všech kandidátech, které si mohli žáci prohlédnout na chodbách školy. Dokladem o totožnosti byli našim žákům jejich žákovské knížky, na základě kterých obdrželi od volební komise hlasovací lístky, které pak označili a vhodili do volební urny.

 

Do druhého kola prezidentských voleb u nás postoupil Jiří Drahoš z prvního místa a Marek Hilšer z druhého místa (v těsném závěsu třetí Michal Horáček, čtvrtý Miloš Zeman – úplné výsledky lze prohlédnout ve fotogalerii).

 

Ve středu 10. 1. 2018 sedmdesát jedna procent všech hlasujících žáků v druhém kole rozhodlo, že by si za prezidenta přáli Jiřího Drahoše.

 

Takže ZŠ SNP už svůj tip na prezidenta má. Naši žáci zvolili JIŘÍHO DRAHOŠE. A my teď netrpělivě čekáme, jak to dopadne doopravdy.

 

Sledujte skutečné druhé kolo prezidentských voleb, do kterého postoupil Miloš Zeman a Jiří Drahoš a bude se konat ve dnech 26. 1. 2018 a 27. 1. 2018.

Fotogalerie:

Tato fotogalerie je prázdná.